LinkedIn: Facebook 2.0

Door Sk313t0r op vrijdag 28 september 2018 13:33 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 4.694

Niet al te lang geleden (pin me er niet op vast) was er een duidelijk verschil tussen Facebook en LinkedIn. Het laatste werd puur en alleen gebruikt om zakelijk connecties te maken, jezelf op de arbeidsmarkt te profileren en (natuurlijk) ook te solliciteren. Facebook is hier wel voor te gebruiken, maar dit gaat allemaal net wat moeizamer. Het blijft altijd ongemakkelijk om jezelf goed te kunnen profileren als men toegang heeft tot al je gedeelde posts, foto's en netwerk van vrienden. Facebook wordt veel meer gebruikt voor het delen van onzinnige quotes, filmpjes en raadseltjes waar een kind van 12 vaak het antwoord wel op weet.

Dat laatste waait langzaam over naar LinkedIn. Zo worden er op mijn feed (tijdlijn?) bijvoorbeeld een filmpje gedeeld waarin een zoon van iemand een mooi doelpunt scoort. Helemaal mooi, maar heeft totaal niks te maken met hoe je succesvol kunt solliciteren! Ook het laten zien van een interessante muurschildering zal mij niet helpen aan een andere baan.

Al met al wordt LinkedIn langzaam een soort Facebook, maar dan meer voor professionals. Houdt dit in dat het tijd wordt voor een nieuw zakelijk platform? Een met een filter voor onzinnige filmpjes, raadseltjes en quotes? Laat jullie horen! Ik ga nu snel berekenen hoeveel 1 x 3 x 0 x 23 is (het antwoord mag je me in een PM sturen!).

Heel Hollywood Hacked

Door Sk313t0r op vrijdag 28 september 2018 13:20 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 625

Hollywood houdt van hacken! Niet alleen in films, maar ook in series. Waarom is het toch zo populair? Echt hacken is simpelweg erg saai, zo zijn er bijvoorbeeld geen mooie animaties en ben je niet binnen 30 seconden of minder een systeem binnengedrongen! Zo denk ik dat Hackers (naar mijn mening nog steeds de beste film over hacken) nooit zo populair was geworden als ze bijna twee uur achter een scherm hadden gezeten om zo een systeem over te nemen of iemand z'n identiteit aan te passen. Puur het feit dat alles zo overdreven wordt getoond (met de nodige zelfspot) maakt Hackers zo'n geweldige film. Hack the Planet!

Er zijn ook voorbeelden die net wat minder interessant zijn. Neem bijvoorbeeld de serie Scorpion. Hier wordt in bijna enkele aflevering hacken gebruikt om een probleem (verder) op te lossen. Net als in Hackers (en andere films en series) slaat het totaal nergens op, echter wordt het niet zo leuk gebracht. Ook het geflopte CSI: Cyber is een voorbeeld wat aan de saaie kant is.

Gelukkig zijn er ook zat films en series die het beter aanpassen. Neem bijvoorbeeld The Matrix, na bijna 20 jaar is deze reeks (voornamelijk het eerste deel) nog steeds erg populair. Ook de serie Mr. Robot is erg sterk, ook al is het hacken misschien iets realistischer dan in vergelijkbare voordelen. De film The Net gaat weer de hele andere kant op, maar geeft wel een goed voorbeeld wat er mogelijk is als via hacken identiteitsdiefstal wordt gepleegd!

Er zijn natuurlijk een heleboel films en series die ik niet heb genoemd, dit zijn puur voorbeelden die ik persoonlijk erg bij hacken in Hollywood vind passen.

Welke voorbeelden vinden jullie goed passen?

Onderwerp van het jaar

Door Sk313t0r op zondag 23 september 2018 20:34 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 2.465

De laatste paar maanden ben ik weer redelijk actief hier op Tweakers. In die periode is me opgevallen dat een aantal onderwerpen regelmatig op de voorpagina naar voren komt. Zo gaat het de laatste tijd erg veel over Facebook en de (ontbrekende) privacy, fabrikant Electronic Arts en de beruchte loot box. Allemaal onderwerpen waar de meningen soms extreem over uiteen lopen. Ikzelf maak me niet zo druk, om eerlijk te zijn. Misschien komt dat door het feit dat ik daarin vrij nuchter ben :9

Nu even ingaan op de titel van deze blog, waar het allemaal om draait! Wat vinden jullie bij uitstek HET beste onderwerp om te nomineren voor onderwerp van het jaar? Je kunt hier, natuurlijk, voor kiezen om of een onderwerp heel negatief te nomineren (ik denk dat het in de drie genoemde gevallen ongetwijfeld zal gebeuren).

Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen onderwerp te nomineren, met daarbij de reden waar je nou precies hiervoor hebt gekozen. Als het kan ook graag met een (uitgebreide) uitleg. Ik ben benieuwd!